Dutch Tea Championship 2016

In 2016 vierde het Dutch Tea Championship haar vijfjarig jubileum. Voor het eerst werd het Dutch Tea Championship georganiseerd door de International Tea & Coffee Academy. Voorafgaand aan de finale werden er dit jaar ook voorrondes georganiseerd. Maar liefst negentien theeliefhebbers en theeprofessionals streden in januari om een felbegeerde plek in de finale. Na twee drukke en spannende dagen waren het Björn Cocu, Jerry van Dalen, Anja Schukkink en Jessica Zagers die het in de finale tegen elkaar op mochten nemen.

In de zinderende finale tijdens het Amsterdam Coffee Festival op zondag 20 maart trakteerden finalisten Björn, Jerry, Anja en Jessica het in groten getale aanwezige en zeer enthousiaste publiek op vier spetterende theepresentaties. De spanning was om te snijden en de passie voor thee spatte ervan af.

Maar er was meer! Naast de finale konden theeliefhebbers hun hart ophalen. De gehele dag stond in het teken van thee. Het Dutch Tea Championship is ook de plek om te ontdekken hoe veelzijdig thee is, om elkaar te ontmoeten, om te proeven én te beleven. Zo verzorgde hoofdsponsor Simon Levelt gedurende de dag diverse theeproeverijen en demonstraties waaraan het publiek actief deel kon nemen.

Na een spannende finale en een enerverend juryberaad werd aan het eind van de dag dan eindelijk de winnaar van het Dutch Tea Championship 2016 bekend gemaakt. Anja Schukkink is dé Dutch Tea Champion 2016! Met haar passie voor thee, prachtige bereide theeën en een heerlijke thee/spijscombinatie wist zij de jury en het publiek voor zich te winnen. Anja won naast de titel Dutch Tea Champion 2016 ook een theereis naar Malawi, welke door de ambassadeur van Malawi werd uitgereikt.

Benieuwd hoe Anja haar theereis naar Malawi heeft beleefd? Lees haar ervaringen

 

En jij? Word jij de Dutch Tea Champion 2017?

We nodigen je van harte uit om deel te nemen of om thee te komen beleven tijdens de finale van het Dutch Tea Championship 2017 op zondag 12 maart 2017 tijdens het Amsterdam Coffee Festival.

DE REIS NAAR MALAWI WERD MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Waarom Malawi zo gaaf was…

Mijn grote droom was om deze reis te winnen. Waarom? Het was niet het theeland van mijn bucketlist, maar daardoor juist de moeite waard om voor te knokken! Het mooie van reizen naar verschillende theelanden is het continu verbreden van je horizon. Waarom gebeurt dit theeproces in dit land? Waarom gaan processen op elke plantage anders? Waarom wordt thee op deze manier gezet? Overal zit een reden achter. Ik heb zoveel geleerd, mijn gevoelens over de bevolking zijn alle kanten op geslingerd en ik heb zo vreselijk genoten van alles wat op ons pad kwam. Rondgereden worden achter in de laadbak van de pick up, de geuren en vergezichten over oneindig veel thee. Zelfs ’s nachts lopend verdwalen in de blubberige Afrikaanse zandwegen omdat de bus ons niet meer thuis kon brengen…

Veel, heel veel thee drinken, cuppen en zien om een referentiekader op te bouwen. Zelf thee maken om te zien dat het heel veel kennis en vakmanschap vergt. Het productieproces leren begrijpen, de kennis en kunde leren waarderen van iedereen in de theefabriek met de beschikbare middelen in Malawi. De leefomstandigheden van alle mensen op de plantage een klein beetje zien en vooral hele bijzondere mensen leren kennen!

Deze reis was echt een geweldig cadeau.

Anja Schukkink